QBuS home page

Français            English

Over QBuS

De IARU (International Amateur Radio Union) heeft een goed werkende wereldwijde QSL-dienst die radioamateurs toelaat om goedkoop QSL-kaarten te verzenden en ontvangen. Deze QSL-dienst kan echter enkel goed werken als iedereen zijn uitgaande QSL-kaarten correct gesorteerd aan zijn plaatselijke QSL-manager bezorgt.
QBuS (QSL Bureau Search) is een kleine online toepassing die je helpt om je uitgaande QSL-kaarten correct te sorteren. Je moet enkel de call (of prefix) ingeven en QBuS vertelt je wat het juiste QSL-bureau is en onder welke prefix deze kaart gesorteerd moet worden.
Bijkomend: QBuS gebruikt de Amateur Radio Country Files.
QBuS is beschikbaar voor alle radioamateurs als een dienstverlening van de UBA (Koninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs).


Over IARU

De IARU (International Amateur Radio Union) is een wereldwijde federatie van nationale verenigingen van radioamateurs. IARU is lid van de ITU (International Telecommunication Union, het agentschap van de Verenigde Naties voor informatie en communicatie technologie).
IARU verdedigt wereldwijd de belangen van de radioamateurs. Via je lidmaatschap van de UBA steun je eveneens de IARU.


Over UBA

De UBA (Koninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs) is de enige Belgische vereniging lid van de IARU en vertegenwoordigt bijgevolg de Belgische radioamateurs op internationaal vlak. De overgrote meerderheid van de actieve Belgische radioamateurs zijn lid van de UBA. Als dusdanig verdedigt de UBA ook de belangen van de Belgische radioamateurs bij federale en regionale overheden en hun administraties
Verder verleent de UBA een aantal diensten aan haar leden, waaronder:
Geniet van deze diensten en steun het radioamateurisme in België: word lid van de UBA. Je kan lid worden via het online toetredingsformulier.


Start QBuS

Klik hier om QBuS te starten.
De huidige versie is 4.01 (april 2015).


TroubleshootContact

Rik Strobbe, ON7YD